Hírek arrow Hírek arrow III. Tádé Nemzetközi Néptánc Találkozó
III. Tádé Nemzetközi Néptánc Találkozó

A Muszka János Alapítvány és a Tádé együttes 2016 augusztus 13-án 19 órai kezdettel a Ladányi Nyár rendezvénysorozat részeként megrendete a III. Tádé Nemzetközi Néptánc Találkozót.
A gála műsor keretében fellépett a Horvátországból érkezett Talicska néptánccsoport, a Szerbiából érkezett Csantavéri Mendicus Tamburazenekar, és az Erdélyből érkezett Ezüstperje néptánc együttes ifjúsági és felnőtt csoportja, valamint a Tádé és Kicsi Tádé együttesek.
Zenélt: a CSIMI Handa Banda népzenekar és a csantavéri tamburazenekar.
Az előadás után fergeteges össznépi táncház volt. A teltházas lelkes közönség sok-sok tapssal jutalmazta a színvonalas előadásokat. A külföldi együttesek három napig vendégeskedtek náluk. Csodálták a szép városunkat, ellátogattunk a Karacs Ferenc Múzeumba, a csodás Gxógyfürdőbe. Mindkét este közös vacsora és hajnalig tartó mulatság kovácsolta még jobban össze a táncosokat, zenészeket.
A Tádé együttes szeptember 30-tól október 2-ig Horvátországba, Pélmonostorra utazott egy Nemzetközi Fesztiválra.
Köszönet a rendezvény támogatásáért:
- Püspökladány Város Önkormányzatának
- A Városgondnokságnak
- A Dorogi Márton Művelődési Központnak
- A Karacs Ferenc Múzeumnak
- A Karacs Ferenc Kollégium dolgozóinak
- A támogató, segítő tádés szülőknek!!