Hírek arrow Hírek arrow Hívogató néptáncra
Hívogató néptáncra

Szeretettel várjuk a táncolni vágyó felnőtteket az ifjúsági - felnőtt csoportunkba. Előképzettség nem feltétel. Próbák: Minden pénteken 18 órától 20 óráig a Dorogi Márton Művelődési Közpotban. Örömmel fogadjuk a régi táncosainkat korhatár nélkül!

A Csenki Imre Művészeti Iskola népzene – néptánc tagozata felvételt hirdet a 2014/2015-ös tanévre.

Várjuk a TÁDÉ együttesbe néptáncot szerető gyerekeket, fiatalokat. A tánccsoporttal sok-sok fellépést, közös izgalmakat, élményeket, örömöket élhetnek át ebben a remek közösségben. Szereplések alkalmával láthatják, hogy kitartó munkával milyen gyönyörű koreográfiákat sajátíthatnak el, milyen magas szinten tanulhatják meg néptánc-kincsünk legszebb láncszemeit. A fellépő ruhát mi biztosítjuk számukra. A tanév során remek programokat, mulatságot szervezünk: adventi, farsangi, húsvéti táncházakat, közösségi játékokkal, manuális foglalkozásokkal, turnékat, évente két nagy előadást a Dorogi Márton Művelődési Központban…. Nyáron remek fesztiválok, szuper tábor várnak rájuk.

Az együttes munka alkalmával átérzik a közösségért végzett munka felelősségét, a közös örömöket, sikereket. Barátságok kötődnek, erősödnek, egész személyiségük fejlődik, nyitottabbá, magabiztosabbá válnak.

Évvégén hivatalos bizonyítványt kapnak teljesítményükről.

Tanár:  Koloszár Erzsébet.

E-mail: Ez az e-mail cím védett a spamkeresőktől, engedélyezni kell a Javascript használatát a megtekintéshez. , Ez az e-mail cím védett a spamkeresőktől, engedélyezni kell a Javascript használatát a megtekintéshez.

Próbák: alsósoknak: kedd-csütörtök a Kálvin Téri Iskolában

Felsősöknek, gimiseknek:kedd-péntek: a Művelődési Központban.

Várjuk továbbá az ovisokat a Muszka János Alapítvány szervezésében szeptember 30-tól minden kedden fél 4-től a műv.házban. A táncolni vágyó felnőtteket:szeptember 12-től péntekenként 18 órától a műv.házban. :D :D :D

Erdélyben, Mákófalván turnézott a Tádé együttes

2014. augusztus 22-én reggel 6-kor tele izgalommal, örömmel indultunk el Erdélybe, Mákófalvára, az „Ilona nap”-i ünnepségre.

A Tádé néptánc együttes és a CSIMI Handa Banda népzenekar 30 fővel készült a külföldi szereplésre. A mákóiak már az utcán vártak bennünket, a barátok keresték a barátokat, mivel most 3.alkalommal találkozott a két csoport. A fínom ebéd már gőzölgött a lábasokban, mi odaértünk. Az örömteli közös ebéd után a Barátság Házába mentünk, ahol kitűnő szállásunk volt a 3 napra. Délután felkészültünk az esti felvonulásra, és fellépésre. A kis műv.ház csordulásig megtelt. Rajtunk és a háziakon kívül Horváthországból is vendégszerepelt a Talicska néptánc csoport. A közös vacsora, táncház, fergeteges hangulatot biztosított.

Szombaton a bútorfestés rejtelmeibe vezettek be bennünket, majd megnéztük a kalotaszegi „tiszta szobá”-t. Kis pihenő után újra nagy mulatság várt ránk a töltött káposztás vacsora után.

Vasárnap közös kürtőskalácssütésre vártak bennünket. Mindenki részt vett a különleges sütésben. Gyúrt, dagasztott, sütötte a rengeteg kalácsot.

A búcsú ebéd után még közös játék, ének várt a csapatra.

Az elvállás mindig nehéz, de a harmadjára találkozó, és sok-sok gyönyörű élményt közösen álélő csoportok tagjai könnyes szemmel integettek egymásnak.

IX. NÉptánc-népzene és kézműves tábor
A Muszka János Alapítvány szervezésében a Tádé együttes augusztus 4-től 8-ig tartotta néptánc-népzene és kézműves táborát a Püspökladányi Öko-táborban. Volt: kalotaszegi tánctanulás egész délelőttönkénk, néprajzi filmek vetítése Kalotaszegről, előadások: rendőrség közreműködésével, egészségvédelmi előadás a Vöröskereszt vezetőjével, közösségi játékok, hajnalokig tartó táncház. Utolsó este még vendég zenészeink is voltak, úgyhogy volt amikor 14 zenész húzta a talpalávalót. Sok-sok élménnyel, tudással, új ismeretekkel utazott haza valamennyi táborlakó.

Ausztriában turnézott a Tádé együttes 2014.05.29-től 2014.június 1-ig.
A Tádé együttes fellépett az "Alpok köszöntése" Múzsa fesztiválon Raurisban és Zell am See-ben.A Fesztiválon 10 ország 11 együttese mutatta be saját viseletét, táncait. Az együttesünk elvarázsolta a közönséget és a többi együttest a virtuóz magyar néptánccal.

35 éves a TÁDÉ néptáncegyüttes

A részletek a képre kattintva megtekintetők!
 A Hagyományok Házánál regisztrált rendezvény jogdíjmentes.