Hírek arrow Hírek arrow Programjaink, híreink
Programjaink, híreink

NAGYON BOLDOG, SIKERES ÉJ ESZTENDŐT KÍVÁNUNK MINDENKINEK!!!

Összefoglaló a 2015-ös évről. 26 program, fellépés
- Táncházak: farsangi, bucsai, évzáró, adventi, tábori, csapatépítő a Koroknai portán, iskolai...
- 2 nagy gála műsor: évadzáró és az advent
- Megyei Néptánc Fórum
- Szerep: május 1.-i fellépés
- Sárrétudvari fellépés a Lovardában
- Báránd: Juniális
- Jótékonysági fellépés a Kálvin Téri Iskolában
- Szabadtéri színpad avató
- Fesztiválok: Bárándi Kenyérfesztivál, Debreceni Tűztánc fesztivál,
- II.Tádé Nemzetközi Néptánc Találkozó
- Egy hetes néptánc-népzene tábor
- Horvát, szerb, erdélyi csoport vendégül látása 5 napig
- Debrecei fellépés a virágkarnevál előprogramjában
- Debreceni Civis Cuháré
- Derecskei Verbunk Találkozó
- Ladányi nyár
- Elszármazottak találkozója
- Szeretlek Magyarország
- Hortobágyi fellépés
- Biharnagybajomi Karafitty Találkozó

2014 május 29-től június 1-ig a Tádé együttes Ausztriában turnézott. Az "Alpok köszöntése" Múzsa Fesztiválon képviselte városunkat Püspökladányt, megyénket, illetve hazánkat. A festői köznyezetben 10 országból 11 művészeti csoportja lépett fel. A színpompás fellépések Raurisban és Zell án See-ben óriási sikert hoztak az 51 fős magyar csoportnak. Méltóképpen képviseltük kis városunkat, hazánkat, gyönyörű emléket hagyva magunk után.

A Muszka János Alapítvány 2014. május 15-től 17-ig szervete meg a Tádé együttes 35 éves Jubileum sorozatát. Május 15-én 17 órakor kiállítás nyílott a Püspökladányi Dorogi Márton Művelődési Központban az együttes elmúlt 35 évéről. A kiállítást megnyitotta: Kovács Krisztina képviselő asszony.

Május 17-én 16 órakor kezdődött a Tádé együttes Jubileumi gála műsora, ahol fellépett az alapítványunk óvodás csoportja, a Kicsi Tádé, A tádé együttesek, és a Koloszár Erzsébet és Muszka János volt tanítványai.

A szívet-lelket gyönyörködtető telthátas előadás felejthetetlen élményt hagyott fellépőben, nézőben egyaránt.

Köszönetünket fejezzük ki azoknak, akik a tavalyi évben is támogatták alapítványunkat a civileknek adható 1%-kal.

Kérjük Önt / Téged /, hogy az 1 %-a /-od/ felajánlásával támogassa, / támogasd / a Muszka János Alapítványt! Adószám: 18566732-1-09

/ az alapítvány számlaszáma: 61400155-15004615 /

A Tádé együttes 2014 március 15-én a Bárándi Önkormányzat ünnepi megemlékezésén fellépett az ünnepi műsorban. Fél órás előadásával méltóképen emlékezett hazánk egyik legjelentősebb történelmi eseményéra. Kísért a CSIMI népi zenekar.

Muszka János születésének 60.évfordulója: 1954.02.12.-2014.02.12.

Sinka István: Mielőtt a sír sötétje

„Mielőtt lehull rám a sír sötétje,

szeretném átadni valakinek

koszorútlan kis lobogómat:

őrizze, nehogy irigy kéz összetépje,

lássák: aki először lobogtatta:

nem volt szolgája senkinek,

karika volt, de nem maga köre,

különös volt, úgy akart nagyot,

hogy ügye volt a milliók ügye,

hordta magával, mint ég a csillagot”

A Muszka János Alapítvány 2014.01.31.-én tartotta farsangi táncházat. A nagyszmú érdeklődő a CSIMI Hnda Banda népi zenekar muzsikájára mulatott, táncolt, énekelt. A sokszínű kézműves foglalkozás tetté még színesebbé a hangulatos délutánt.

Linkek a rendezvényről:

A Muszka János Alapítvány Püspökladány Város kulturális életének meghatározó tényezője. Mint minden civil szervezet, az Alapítvány is pályázatokból és támogatásokból tud működni. A kulturális programok működtetése nem csak sok munkát, de komoly anyagi terhet is jelent. Az alapítvány működési költségei, a fellépések, rendezvények, utazások komoly forrásokat igényelnek. Minden évben továbbra is szeretné az adventi és évzáró gálaműsorát megszervezni, a nyári szakmai tábort támogatni. A színvonalas programokat anyagi lehetőségek nélkül nem tudjuk megrendezni.

Szeretne kapcsolatokat kiépíteni más néphagyományt ápoló csoportokkal. A néptánccsoportokat utaztatni fesztiválokra, találkozókra, és városunkban fogadni más együtteseket.

2014. május 17-én rendezzük meg a Tádé együttes 35 éves Jubileumát. /ez egyben az évadzáró gála műsorunk lesz, minden csoport fellép /. Május 29-én utazik a Tádé együttes Ausztriába, „az Alpok köszöntése” fesztiválra, ahová az utazási költség 700 000.-Ft körül lesz.

Linkek a teltházas adventi gáláról, 2013.12.08, Püspökladány:

Simonyi Ferenc előadóművész:

A bugaci határon:

Szatmári táncok:

Közös ének:

Cicelle

Nyárádmenti forgatós

Dél-alföldi táncok:

Ovisok műsora:

December 9-én 16 órától nagyszabású gála műsort tartottunk a Püspökladányi Dorogi Műrton művelődési központban kézműves foglalkozással és táncházzal. Fellépett: a Tádé együttes és utánpótlás csoportjai. Kísért: a CSIMI Handa Banda népi zenekar Golenya Gréta vezetésével.

Kicsi Tádé együttes:

Szeptember 20-án: fellépett és táncház tartott a CSIMI Handa Banda népi zenekarral Bárándon.

Szeptember 27-én, Püspökladány két óvodájában, a Napfény és a Katica óvodákban Mihály-napi vásáron lépett fel, és táncházat tartott.

A Tádé együttes 2013-nyarán......

Augusztus 20-án a Tádé együttes fellépett a városi rendezvényen a CSIMI Handa Banda népi zenekarral.

Augusztu 2-3-4: a Mákóvölgye Hagyományőrző együttest látjuk vendégül itt Püspökladányban.

Augusztus 3-án közös műsort adunk a Főtéren, a Ladányi nyár keretében.

Augusztus 5-től 9-ig néptánc-népzene-kézműves tábort tartottunk az Öko-táborban.

Augusztus 10-től 13-ig Szentléleken táboroztunk a DEKOM egyesület szervezésében.

2013.08.10-től 13-ig a Tádé együttes Miskolc Szentléleken, egy bűnmegelőzési szuper táborban vehetett részt. A DEKOM-egyesület által szervezett, Dr Késmárky András által vezetett tábor valamennyiőnk számára felejthetetlen élményt jelentett. A "kommandós" nap, a 6 km-es túra a Bükkben, a Kaland-park, a kézműveskedés, a sok-sok hasznos információ, a csillagnézés......mind-mind gazdagította testünket-lelkünket. Köszönjük az élményt!:D

Augusztus 20-án délután fellépünk a Ladányi nyár záró rendezvényén a Főtéren.

Az Nemzeti Együttműködési Alap / NEA-KK-13-M-0073 / pályázatán 250000.-Ft-ot nyert alapítványunk működési költségekre, mely 1 éves időtartamra vonatkozik.