Hírek arrow Hírek arrow Következő programunk:
Következő programunk:

December 15-én este a Tádé együttes fellépett a Fischamendből  érkező vendégek. és a vendéglátok tiszteletére.

Egy kis ízelítő a műsorból:

Születésnapi köszöntő a Tádé együttesben Kalotaszentkirályon, 2012.10.21. Szuper csapat! :)

Ovis néptánc:

Kedves Szülők! Kedves Ovisok!

A Muszka János alapítvány felvételt hirdet a népi játékot, népdalokat, gyermekdalokat, mondókákat, kiolvasókat szerető, mozogni vágyó ovisok részére.

A foglalkozásokon, játékos módon ismerkednek az apróságok a néphagyományaink, népszokásaink kincseivel, értékeivel. E gyönyörű kultúra műveltségünk, örökségünk, legszebb része, mely óriási értékeképviselt régen, és képvisel napjainkban.Sok közös élmény, siker, öröm, táncház, fellépés vár az ovisokra!Jelentkezés:Koloszár Erzsébet Telefon:06/20-456-8891 e-mail: Ez az e-mail cím védett a spamkeresőktől, engedélyezni kell a Javascript használatát a megtekintéshez. , vagy a helyszínen.A jelentkezéseket folyamatosan elfogadjuk, hisz minden alkalommal tanulunk valami újat az apróságokkal.

VÁRUNK!! Tartozz közénk!!

Próba: kedden fél 4-től 4-ig a műv.házban minden kedden.

Új táncok a YouTube-on:

Somogyi, 2012.08.20. Ladányi nyár

Ín, meg a Gyula

A közelmúlt hírei:

December 9-én tartotta az alapítványunk nagysikerű adventi rendezvényét 400 résztvevővel. :)

November 24-én a Kicsi Tádé lépett fel a Kálvin Téri Általános Iskola által rendezett Megyei Szövegértő versenyen.

November 30-án a 15 órakor kezdődő, Megyei Vöröskereszt helyi Szervezete által szervezett véradó gála ünnepségen a Tádé együttes képviselte alapítványunkat a püspökladányi művelődési központban.

- Október 19-22. – Kalotaszentkirályon – Csipkebogyó-fesztiválon vett részt a Tádé együttes a Csacsogók népi gyermek zenekarral, Golenya Gréta tanárnő vezetésével..

A galériában megtekinthetők a gyönyörű turnéról készült fotók.

- Szeptember 28-án a Kálvin Téri Iskola 110 éves Jubileumán léptünk fel.

-  Augusztus 20-án Tetétlenre utaztunk. Műsort adtunk a tetétleni érdeklődőknek.

-  Augusztus 20-ánfelléptünk a városi másorban, a Ladányi Nyár záró rendezvényén.

A Muszka János Alapítvány idén VII. alkalommal, július 31-től augusztus 4-ig szervezte meg néptánc-népzene és kézműves táborát a püspökladányi Öko táborban. Sok-sok élménnyel gazdagodtak a táncolni, zenélni szerető fiatalok a remek hangulatú, gyönyörű környezetben megrendezett táborban.

Júniusban a Debreceni Tűztánc fezstiválon vendégszerepelt a Tádé együttes.
Június 30-án a Ladányi nyár nyitó rendezvényén lépett fel az együttes.

Köszönjük minden látogatónak, aki jelenlétével megtisztelt bennünket Püspökladányban, a Dorogi Márton Városi Könyvtár és Művelődési Központban, a Tádé együttes, 2012 május 26-án szombaton, 16 órakor kezdődő évadzáró gála műsorán és az azt követő kézműves foglalkozásokon, és táncházban! A teltházas, szuper hangulatú előadás, és a remek együttlét az aulában, nagyon szép emlékké raktározódik el valamennyiünk szívében.  E-mail: Ez az e-mail cím védett a spamkeresőktől, engedélyezni kell a Javascript használatát a megtekintéshez.

Május 1-én a Kicsi Tádé és a Tádé együttes fellépett a Családi majálison a Lovas pályán.

Május 11-12-13: Megyei Néptánc Fórum. Minősült a Kicsi Tádé és a Tádé együttes. A Kicsi Tádé együttesben az első-és második osztályos táncosok minősültek: bronz fokozatra.

A Tádé együttes ezüst minősítést, és ezzel együtt meghívász kapott a "Szomszédolás" nemzetközi gyermek néptánc fesztiválra, Debrecenbe.

Március 24.-én : Fellépett a Tádé együttes a Gyengén látok egyesületének közgyűlésén.

Március 31-én: a XXXI.Országos Táncháztalálkozó és Kirakodóvásáron vettünk részt 50 fővel.A CSIMI gyermek népi zenekar nagysikerű koncertet adott Budapesten, a Papp László aréna Kodály termében.

Muszka János halálának 10.évfordulója: 2012.május 7.

Sinka István: Mielőtt a sír sötétje

„Mielőtt lehull rám a sír sötétje,

szeretném átadni valakinek

koszorútlan kis lobogómat:

őrizze, nehogy irigy kéz összetépje,

lássák: aki először lobogtatta:

nem volt szolgája senkinek,

karika volt, de nem maga köre,

különös volt, úgy akart nagyot,

hogy ügye volt a milliók ügye,

hordta magával, mint ég a csillagot”

FARSHANG: Február 25-26
A Tádé és a Kicsi Tádé együttesek felléptek a Csenki Imre Tagintézmény által szervezett FARSHANG című hagyományos farsangi előadáson.
A Tádé együttes előadta: Simonyi Ferenc - Koloszár Erzsébet: Ín, meg a Gyula című népi játékát.
A Kicsi Tádé együttes, a karaoke verseny táncos győztesinek klippet készített, a háttérbe. :)

Farsangi táncház: 2012. február 3!
2012 február 3-án szombaton 16.30 órától jelmezes farsangi táncházat szerveztünk a püspökladányi Dorogi Márton Városi Könyvtár és Művelődési Központban. A táncházzal egyidőben farsangi kézműves foglalkozáson ügyeskedhettek a gyerekek.
Zenélt: a CSIMI Handa Banda népi zenekar