Hírek arrow Hírek arrow BUÉK!
BUÉK!

Sikerekben, eredményekben, egészségben, békében és nyugalomban eltöltendő 2011-es évet kívánunk minden táncosunknak, zenészünknek, és mindenkinek aki szereti a népzenét, néptáncot, néphagyományainkat!

A Muszka János Alapítvány kuratóriumának nevében: Koloszár Erzsébet, elnök

ADVENTI rendezvények

A Muszka János Alapítvány 2010 december 12-én vasárnap 16 órától rendezte meg a telt házas adventi ünnepkörhöz kapcsolódó gálaműsorát a Püspökladányi Dorogi Márton Városi Művelődési Központban. A gálaműsorban felléptek: a Pici Tádé, a Kicsi Tádé és a Tádé együttesek. Az előadás után kézművesfoglalkozás, táncház várta a nagyszámú érdeklődőket. Az előadáson vendégszerepeltek a Napfény Óvoda néptáncosai, és a Népzene a Fiatalokért Közhasznú Egyesület Együttese.                               Kísért: a CSIMI Handa Banda népi zenekar.

A meghivó megtekinthető (pdf)

Szilágysági táncház

A Tádé együttes szeptember 11-én szombaton este Debrecenben, "Szilágysági" táncházban élvezte az önfeledt táncolás, és a remek társaság örömeit. Eredeti adatközlők bemutatója, viseletbemutató, népzajzi ismeretek szinesítették a tánctanítást, táncházat.

Zenélt: "Cucás" és zenekara.

Fellépés- Karcag

2010 augusztus 15-én vasárnap délután 14 órától a Tádé együttes és a CSIMI Handa Banda népi zenekar egy órás műsort adott Karcagon, a Nimród Hotel által rendezett "Egészség napon". helyszín: Városi Gyógyfürdő
Fotó: lásd: fellépések

Nyári néptánc - népzene tábor

Augusztus 3-tól 8-ig Polgáron, V. alkalommal szervezte meg népzene - néptánc táborát a

Muszka János Alapítvány.

A Tádé együttes táborában naponta sok-sok óra tánc, zenélés, vetélkedők, játékok, fínomságok, fürdés, kirándulás az Archeoparkba, közös főzés és táncház az újtikosi tánccsoporttal tette felejthetetlenné az együtt töltött 6 napot.

Lengyelország, Krasnik

A Tádé eyüttes 2010 július 9-től 12-ig Krasnikban vendégszerepelt nagy sikerrel. Egy órás műsort adott a "Málna ünnep"-en. Egy napot töltött a híres JURAPARKban, Baltówban. A kedves vendégfogadás, a szépséges ország, a kirándulások, a tóparti vacsora....... felejthetetlen élmény marad minden résztvevő számára. Kísért a CSIMI Handa Banda.

XI:Tűztánc Fesztivál, Debrecen

A Tádé együttes június 26-án a debreceni Csapókertben Tűztánc fesztiválon vett részt a CSIMI Handa Banda népi zenekarral. A negysikerű találkozón 4 koreográfiával mutatkozott be a szép számú lelkes közönség előtt.

Május 29! Hajdúszoboszló: "Pünkösdi sokadalom"

Szombaton a Tádé és a Kicsi Tádé együttesek a CSIMI Handa Banda népi zenekarral Hajdúszoboszlón vendégszerepeltek a "Pünkösdi sokadalom" című néptánc találkozón.

A fürdőzés volt jutalom, a megérdemelt pihenés a sok-sok munka után.

Évadzáró gála műsor, táncházzal, kézműves foglalkozással

A Tádé együttes és utánpótlás csoportjai május 16-án vasárnap délután 16 órától tartották évadzáró műsorukat. Zenélt: a CSIMI Handa Banda.

Művészeti vezetők: Koloszár Erzsébet néptáncpedagógus, és Golenya Gréta népzenetanár.

Gyönyörű előadás, remek hangulat kísérte a műsort az első perctől az utolsóig.

Gratulálunk a két 10 éve táncoló "tádésnak"! További sikereket kívánunk!

Jubiláló táncosaink:  Szilágyi Attila és Bojtor Csaba

Plakát letölthető (pdf)

Megyei Néptánc Fórum

2010 április 24-25-én rendezték meg Hajdúnánáson a Megyei Gyermek és Ifjúsági Néptánc Fórumot.

A két nap alatt 41 együttes 73 koreográfiája került bemutatásra, az öt tagú zsűri előtt.

Ebből néhány 7 együttes / 5 debreceni , 1 berettyóújfalui, és a püspökladányi Tádé / jutott tovább a Regionális Fesztiválra, mely május 15-16-án kerül megrendezésre.

Az idén 4. alkalommal jutott tovább a Tádé műhely valamelyik műsorszáma.

Bemutatott koreográfia: Tiszai Zsuzsa - Lovas Bálint: Moldvai koreográfiája, a Tádé együttes és a Kicsi Tádé negyedikeseinek előadásában.

Táncház

2010 április 16-án pénteken tavaszköszöntő táncházat tartottunk a püspökladányi Dorogi Márton Városi Művelődési Központ aulájában délután 5 órától fél 8-ig.

Zene, tánctanulás, éneklés, kézműves foglalkozás várta az érdeklődőket.

A Tádé és a KIcsi Tádé moldvai és szatmári táncokat mutatott be az új koreográfiáiból.

Zenélt: a CSIMI Handa Banda. A táncházat vezette: Csendes Gergő.

Az aula zsúfolásig megtelt a szórakozni, tevékenykedni vágyó résztvevőkkel.

Plakát letölthető (pdf)