Hírek arrow Bemutatkozás
Bemutatkozás

Bemutatkozás: Muszka János Alapítvány

A Muszka János Alapítvány 2003. július 7-én alakult. Alakulása óta meghatározó szerepet tölt be Püspökladány város, és a kistérség kulturális életében.
A kulturális munkát 5 tagú kuratórium irányítja,
Koloszár Erzsébet, elnök
Csontos János, alapító
Szabó Imre
Iványi István
Muszka Máté, kurátorok.

Több éven keresztül szervezője volt a Sárrétmenti népzene és néptánc fesztiválnak. A Tádé együttes hazai és külföldi útjainak szervezője. Az együttes járt: Ausztiában, Romániában, Erdélyben, Luxemburgban, Franciaországban, Lengyelországban, Horvátországban és Szerbiában.

Állandó segítője a CSIMI gyermekzenekar, és 50-60 önkéntes segítő. Három néptánccsoport / Pici Tádé, Kicsi Tádé, TádéTádé Ifjúsági együttes  valósítja meg a néptánc-kincsünk megőrzését, színpadra állítását, néptánc-hagyományaink feldolgozását. Tagjai az óvodás kortól a felnőtt korig megtaláltatóak a csoportokban. A CSIMI Handa Banda állandó kísérő zenekara az együtteseknek.
Az alapítvány évente két nagy előadást szervez, / advent, évadzáró /.
A jeles napokhoz illeszkedve nyilvános táncházakat rendez. Évente néptánc – népzene és kézműves táborokat szervez. Nyáron Nemzetközi Néptánc Találkozó keretében fogadja a határon túli magyar csoportokat.